torstai 15. maaliskuuta 2012

Jätehifistelyä

Nyt on inhokkisanontani "taivas varjele, mitä sieltä tulee?!!!" poikkeuksellisesti enemmän kuin paikallaan!
Jäteauto kaartoi pihaani ja jätti siihen sellaisen kierrätyskeskuksen että pois tieltä! Ja kirjaimellisesti, pois tieltä, sillä eipä tuohon etupihalle paljon muuta enää sitten mahdukaan!
Joku voisi luulla, että kahden ihmisen talouteen riittäisi vähempikin, mutta mitä turhia! Jos kierrätetään, niin kierrätetään isosti.
Huomaa kääntyvä etupyörä.


Vanha jäteastia muuttui henkilökohtaiseksi paperinkeräysastiaksi, ja muu talousjäte tungetaan pönttöön ohjeiden mukaisesti.
Lisään harrastuksiini uinnin lisäksi aktiivisen lajittelun.


Tämä päivä on muutenkin ollut yllätystenpäivä!
Tämän roskisten kuninkaan lisäksi, posti toi viimekesäisen leffaprojektin tuotantopaidan. Näyttää Ville Virtasen fanipaidalta. Vai häh?


Kuitenkin koko päivän, ja alkuvuodenkin yllätyksellisin palaveri oli kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa. Menin paikalle tietämättä tapaamisen aihetta.
Miinua pyydettiin mukaan kunnallispolitiikkaan!
Tätä täytyy sulatella ja siitä varmasti lisää myöhemmin.
Sinin päivien poliittinen osuuskin on siis aukeamassa!
18 kommenttia:

 1. Mutta sähän (mehän) ollaan "onk radiopuhelin kii" -Virtasen faneja. Emily oli turha. On toi nätti pömpeli, siis tuo jätehärpäkkä. Mahtaako vieraiden autot enää pihaanne mahtuakaan? Ei ainakaan ilman, että joku valittaisi.
  Mutta tuo kunnallispolitiikka... en mä välttämättä ihan näkis sua valtuuston kokouksissa kaffen ja rusinapullan voimin.... nii ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin Ville Virtanen oli parasta antia! :)

   Poista
 2. No kyllä tohon kääntyvät etupyörät tarvitaankin :)!! Meillä OLI vanhassa kodissa vastaava ja lapsetkin oppivat lajittelemaan. Tulee sitäpaitsi helposti sellainen "olenb parempi ihminen" - olo..

  Sulla varmasti olisi annettavaa politiikankin saralla, joten mukaan vain!

  .. ja vielä ihan pieni pyyntö - voisitko poistaa tuon sanahirviövahvistuksen tuolta kommettiboxista - ainakaan mulla ei ilman sitäkään tule mitään roskapostia (tai on tullut ehkä 1-2 kertaa..) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että löysin asetuksista oikean kohdan... Poistin kommenttien sanavahvistuksen. Eiköhän se ole se mitä tarkoitat?

   Poista
 3. Hei Sini
  Toivottavasti koet uuden pyttysi hyväksi ja sinä ja perheesi innostutte lajittelemaan jätteenne helposti ja tehokkaasti.

  Toivotan onnea jos menet kunnallispolitiikkaan Turussa.

  Ystävällisin terveisin,
  Jorma Kangas
  TJ / SITA Finland Oy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jorma!
   Pyttyhän on mitä mainioin! Ja innovatiivista teiltä vaihtaa ilman suurempaa laulua astiat uuteen ajanmukaiseen ratkaisuun! Kiitos!
   Milloin L&T perässä...?

   Markkinointiin vaan terveisiä, että me voimme hyvin jakaa kokemuksia ja toimia testimonial kierrätysperheenä :)

   Yt, Sini

   Poista
 4. Hei Sini

  Uskon, että kilpailijamme ovat jo heränneet ja pyrkivät ripeästi vastaamaan haasteeseemme. Turku on itse asiassa harvoja merkittäviä paikkakuntia Suomessa, missä tämä tarjoamamme palvelu on mahdollista näin helposti ja halvalla. Tämä johtuu siitä, että Turussa on viisaasti päätetty pitää jätteenkeräys ns. sopimusperusteisena. Kilpailu on kovaa ja aitoa! Toivottavasti näin jatkossakin!

  Olisi meille arvokasta saada kuluttajien näkemystä monilokeroastian käytöstä arkipäivässä. Jos olet kiinnostunut toimimaan testiperheenä, voisimme löytää tähän jonkin hyvän toimintamallin. Tietysti kyseessä olisi asiakkaan aito kokemus, niin positiivinen kuin negatiivinenkin. Uskomme monilokeron käytettävyyteen vankasti ja näkemyksesi voisi olla meille hyvää ainesta markkinointiimme.

  Jos olet kiinnostunut, voisitko olla yhteydessä minuun?
  jorma.kangas@sita.fi.

  Ystävällisin terveisin,
  Jorma Kangas

  VastaaPoista
 5. Olemme harkinneet samanlaisen hankkimista. Tuliko teistä sitten testaaja perhe, Sini? Kuinka usein tuo tyhjennetään teillä? Näytää vähän pieneltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä astia toimii loistavasti! Ennen ei (valitettavasti...) edes eroteltu metallia muusta jätteestä, kun olisi pitänyt viedä kauemmas keräyspisteeseen.
   Meidän tyhjennetään kerran kahdessa viikossa, ja riittää hyvin. Suosittelen tosiaan kaikille omakotiasujille, mun mielestä pitäs olla pakollinen homma että kaikki lajittelisivat ainakin nämä pääjakeet. Siinä on siis 4 lokeroa; polttokelpoinen jäte, kertonki ja pahvi, sekavärinen lasi ja metalli.
   Lisätietoja tosta:
   http://www.sita.fi/web/10136/71

   Ihanaa kesää, ny paiskaa aurinko ainakin täällä Turussa! :D

   Poista
 6. Aurinko paistaa täälläkin, Turussa kun ollaan :)! Tuliko teistä sitten testaajia? (meitäkin kiinostais :) )

  VastaaPoista
 7. Huuto sivupöydästä. Kunnallisvaaliehdokkaan kannattaisi kyllä kertoa avoimesti tuollaisesta asiasta...

  VastaaPoista
 8. Me äänestäjät haluaisimme näin jo ENNEN vaaleja tietää mahdollisista sidoksista. Tuo asennoitumisesi vastaamiseen kertoo tietysti paljon myös.

  VastaaPoista
 9. Ai miten sitoutunut olen Sitaan? Olen ollut todella tyytyväinen heidän palveluunsa ja voin suositella!
  Olen myös luvannut että meidän perhettä saa käyttää esimerkkiperheenä tavallisena kierrättäjänä, kuten tuolla aiemmissa teksteissä käy ilmi.
  Vaikka kirjoittelenkin näitä tekstejä huumorilla, niin kyllä niissä totuuden siemen on! Olen kyllä oikeasti koittanut kunnostautua ympäristöajattelussa :)

  VastaaPoista
 10. Sanoit aiemmin että kerrot sitten sidoksistasi kun olet jätelautakunnassa (!!!) . Jos niin käy niin halutaan kai tietysti tietää, miten paljon Sita tai siis Jorma Kangas mielipiteitäsi ohjailee.

  VastaaPoista
 11. No huh huh. Nyt on taas joku lukenut huumoripitoista tekstiä ihan hippasen ryppyisellä otsalla... :D Me muut äänestäjät odotamme innolla värikästä hahmoa kunnallisvaaleihin emmekä epäile, että tässä on mitään jätealan salaliittoa takana....

  VastaaPoista
 12. No huh huh. Kyllä hippasen ja enemmänkin kiinnostais tietää miten paljon Jorma Kangas nyt tämän ehdokkaan mielipiteisiin vaikuttaa????

  VastaaPoista
 13. Hei rakkaat Anonyymit!
  Toivon että pääsen tiiviiseen yhteistyöhön Sitan kanssa, se olisi tervetullutta meidän perheelle, kun äitinä olen koko ajan huolissani tulevaisuudesta pätkätyöläisenä.
  Mutta Arkijärkikin sen sanoo, että jos niin iloisesti käy, että jotain "sidoksia" tähän yritykseen saan aikaiseksi, niin se jäävää minut kaikesta alaan liittyvästä päätöksenteosta.
  Ja vielä ihan pieni huomio, olen yksi Kokoomuksen 80:stä jo valitusta ehdokkaasta. Valtavasti työtä ja äänestysaktiivisuutta tarvitaan, että olisin läpi vaaleissa.

  Iloisin ja luottavaisin terveisin, Sini

  VastaaPoista