tiistai 5. helmikuuta 2013

Paska homma

Kyllä kuulkaa voi mennä arkinen asia hankalaksi.
Paska tarina tiivistettynä:
Mulla oli ollut jonkun aikaa hankaluutta vessanpöntön huuhtelunapin kanssa. Se oli katkennut sieltä tyvestä ja piti sit aika ajoin asettaa paikalleen.
No meinasin loppuvuonna että kyllä mä voin nyt satsata koko uuteen laitokseenkin.
Juttelin tätä asiaa ja sainkin yhteydenoton mieheltä joka näitä hommia kuulemma tekee, ja lupasi hommata mulle kunnollisen pöntön ja saan sen tukkuhintaan jos hän sen asentaa. No hei mainiota. Kerrankin ei tarvitse häiritä isääni tällaisen asian kanssa, vaan ihan itse isona tyttönä järjestän asian.
Uskoin herraan, että tietää mitä tekee ja annoin kriteerit että kunnollinen, jotta sit kanssa kestää, kun ei tuollaista tuotetta nyt jaksa elämässään montaa kertaa ostaa. (Tuossa vaiheessa vielä uskoin eläväni useita vuosia, nyt en enää ole niin vakuuttunut.) Sovittiin hinta ja sitten vielä pyysin, kun tukkuhintaan kylpyhuonetarvikkeita sanoi saavansa, sellaisen hienon sadesuihkun. Siitä tuli lisähintaa 110 euroa töineen.
Eipä siinä, kerranko nyt vähän kunnostan sitäkin huonetta.
 
Tuli asennuksen aika ja meni päivä, meni toinen päivä, eikä se siunaman posliinihelvetti ollut vieläkään paikallaan. Sitten kun vihdoin sai sen pysymään kiinni lattiassa niin jo meni muutama päivä ja huuhtelunappi ei enää toiminutkaan kuten kuuluu. Jäi sinne alas.
No kehtasin sitten häiritä maailman pisimmän asennuksen jälkeen taas tätä isäntää, että nyt on pientä hankaluutta, voitko hoitaa kuntoon. Siinä vaiheessa olin jo niin kypsä koko herraan, että en voinut mennä kotiinkaan kun hän hääräsi siellä. Istuin kauppakeskuksen kahvilassa ja soitin pojalle joko jo voi tulla? Ei. No voiko jo tulla?
Usean tunnin puuhastelun jälkeen hän oli saanut homman hallintaan. Poika aivan pissahädässä siellä.
Jälkeenpäin pönttö-mies kertoi että oli 2 tuntia istunut ja painanut huuhtelunappia ja ihan hyvin toimi. Hei, mun vesi! Jos painaa kerran puolessa minuutissa 6 litran säiliön tyhjäksi, kahdessa tunnissa saa vettä kulumaan 1440 litraa. Minä maksan siitä!
No taas nappi toimi, ainakin päivän - ja sama show. Hermostuin niin, etten jaksa enää yhtään puhelua ja selittelyä mikä siinä nyt voi olla.
Rupesin tutkimaan mikä malli sinne mun kylppäriin nyt on tönäisty, niin sehän on Biltemasta, siis kaupasta missä myydään karvaisia ratin lämmittimiä. Hinta 69 e ja se pyytämäni "sadesuihku" oli 7,99 e. Sillä lailla.Lisäksi pöntössä on täysin sopimaton istuin. Siihen sain vastauksen että kerro sitten mistä löydän sopivan! No en tiedä, Motonetista?
Kun ihmettelin hintaa, niin sain maailman hauskimman erittelyn, minkä mukaan omistan mm. seuraavia itselleni tuikitärkeitä tarvikkeita: betoniporanterä, 100 kpl ruuvitulppia 8 x 40 mm, erilaisia liimoja jne. Näitä ei mulla kyllä ole. Oiskohan muurannut siihen pöntön jalkaan?

Loppuviimeksi kun useista korjauskerroista huolimatta se astia ei tunnu tulevan kuntoon, kerroin että otin yhteyttä kuluttajasuojaan ja sieltä neuvottiin vaatimaan kaupan purkua. Se on tässä tilanteessa ratkaisu kun vekotin ei tule kuntoon korjaamalla ja tuhtaaminen sen kimpussa on aiheuttanut jo harmia; harmaita hiuksia, pissahätää, evakossa oloa ym.

No sitten tämä wc-ministeri  vallan hermostui ja kertoi että hän on asentanut 25.000 vessanpönttöä. Sit laskin mielessäni (mitään mielessäni laskenut, vaan töissä huvikseni laskimella), jos mun pöntön asennus ja säätäminen on tähän asti kestänyt 16 tuntia, niin 25.000 pöntön asennus on vienyt aikaa 400.000 tuntia, se on noin 16.666 päivää. Se puolestaan on 2.380 viikkoa. Yhteensä 45,6 vuotta, yötä, päivää asennusta. Tsiisus!
Mutta jos on tehnyt töitä vain 12 h / pvä, niin aikaa on kulunut  n. 91,3 vuotta.
Ja miksikö voi kestää noin kauan? No kun mun kylpyhuone oli vaan niin päin persettä rakennettu. Eikö siis rakennusvuonna 1923 ole otettu huomioon kaikkia vuoden 2013 rakennuslain määräysten mukaisia seikkoja? Apua, mihin voin valittaa?! Jos ostin vanhan puutalon, niin en odottanut saavani jämerä-kivitaloa.
Yritin selittää, että siinä samassa kohtaa on oletettavasti ollut pönttö 90 vuotta. Ja siinä OLI pönttö myös ennen kuin hän tuli sotkemaan elämämme!

Mut hei, kevättä kohti kera kevennyksen.

Puutarhatuoli lumen alta pilkottaa, en usko et on kesä kaukana, vaik' on vielä pakkasta. 


...Ja mä mietin kuinka mä ratsastin, kuinka autossa jo liikkuvassa sua halusin... Eiku ei tää nyt liittynytkään tähän.

Ja hei, eilen blogini täytti vuoden!
Tänä aikana 32 tekstiä on saanut reilut 30.000 katselukertaa. Ei se oikeisiin blogeihin verrattuna ole paljon, mutta tällaiselle paskanjauhannalle mielestäni oiva luku!


4 kommenttia:

 1. Mun mielestäni mäkin voisin hakea korvausta jostain henkisestä kivusta ja särystä, sillä mä olen aivan uupunut pelkästä kuulemisesta, miten tää homma on mennyt.
  Mutta ei hätiä mitiä. Me voidaan Sini rakentaa niistä viime vuonna pihalle jääneistä (?) risuista riuku kesäksi. Tai Lehmustien Sundeckistä tulee Turun ensimmäinen urbaanitoilet, josta voi lorotella suoraan terassilta nurmikolle. Kuinka komiasti ne raparperit enää sen jälkeen kasvavatkaan??
  Kesää odotellessa, sillä todennäköisesti sinne asti mennään, ennen kuin tuo pönttöeinari on saanut hommansa valmiiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pihaan sopisi todellakin söpö huussi!
   Ja terassilta todennäköisesti on jo loroteltukin...

   Poista
 2. Paska homma :-( Nykyään noi Idot ja muut vessanpönttökaupan merkit liimataan lattiaan kiinni, ei pultata. Mutta senhän toki noinkin kokenut ammattimies tietää.

  VastaaPoista
 3. Hauskasti kirjoitettu :) Paskahomma, konkreettisesti. Toivottavasti arkijärki voittaisi tässäkin asiassa.

  VastaaPoista