lauantai 25. elokuuta 2012

Pelastakaa lasten lisäksi myös opettajat!


Edellinen kirjoitukseni ja teoriani siitä miksei Suomesta tule olympiamatskua herätti tunteita niin täällä blogin puolella kuin facebookissa. Huonolla huumorillani esitin asian niin, että se johtuu siitä kun meillä Suomessa on koulut, joita siis monissa valtioissa ei ole, niin täällä pitää istua 9 vuotta paikallaan. Tässä oli sellaista sarkasmia, mitä nyt ainakaan opettajat eivät ymmärtäneet.
Olen arvostellut teksteissäni Kreikkaa, Crocseja, Heseä, Siwaa, kiropraktikkoa ja ties mitä, paitsi Lidliä, mutta ei niistä kukaan ole noussut noin takajaloilleen. Jokin on tappanut opettajien uskon omaan ammattiinsa.

Mikä?

           
Liian isot luokkakoot tuntuvat olevan monille se syy miksi työ on raskasta tai epämieluisaa. Kaikki kurinpitotoimet on kiellettyjä. Eikä palkka ei ole lainkaan verattavissa siihen, miten tärkeää työtä he tekevät.

Ystäväpiirissäni on monia opettajia ja ovat vallan mukavia ja hauskoja tyyppejä kaikki tyynni.
Kun tapaan koulun opettajia vapaa-ajalla, he ovat oikein mukavia ja tulee tunne etteivät he varsinaisesti mua vihaa, vaikka lapseni aiheuttaakin joskus lisätyötä heille. Olen pyytänyt sitä monesti anteeksi.

Aiheuttaako oppilaat sen ahdistuksen mitä opettajille tulee? Vai vanhemmat? Vai Wilma? Aivan varmasti se on Wilma! Tuo itsensä saatanan rakentama softa, missä voi laitella kaiken värisiä napukoita ruudukkoon, ja niillä kaikilla on oma merkityksensä. Minua pelottaa avata huonon päivän iltana koko verkkosivu. Wilmasta on ollut sellainenkin kantelija ettei reissuvihko koskaan elinaikanaan kyennyt samaan.
Nyt tuo totuudentorvi kertoo jokaisen kynän puuttumisen, joista olen ennen ollut autuaan tietämätön.  - Nyt sekin aiheuttaa tuskaa.
Olen ostanut kyniä yhden pikkukylän Tiimarin verran ja ikinä niitä ei ole missään! Ja kun unohtelu on kaksisuuntaista siten että kouluun viedyt tavarat eivät tule enää takaisin kotiin ja ne kamat jotka pitäisi mennä kouluun lojuu kotona muodostuu tilanne paitsi kalliiksi, myös sietämättömän tuskalliseksi äidille.

Kynistä takaisin opettajiin...

Minusta opettajille pitäisi palauttaa sen verran apuja ja eväitä, että saisivat auktoriteettinsä takaisin. Jos sillä helpottuisi se arki töissä ja säilyisi usko omaan tärkeään työhön yhteiskunnan pohjan rakentajina!
Kaikkien pitäisi tajuta, että nämä tyypit on syytä pitää tyytyväisinä, he sentään viettävät lapsesi kanssa suuren osan päivää! Siihen ei pelkkä Kivi-lyhty jouluisin riitä.

Lisään loppuun tähän sopivan vaalikampanjaani kirjoittamani lauseen:

Tärkeintä minulle on turkulaisten lasten ja nuorten kasvatus, koulutus ja hyvinvointi sekä niihin liittyvien palveluiden ylläpito ja parantaminen. Kaikkien lasten on saatava tasa-arvoinen kohtelu.”

Olen myös käynyt allekirjoittamassa tämän: Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulu 2012 – 2016 Kannattaa käydä lukemassa!


2 kommenttia:

 1. Hyvä Sini!
  Surullisinta tässä hommassa mielestäni lienee se, että hiljalleen halutaan tappaa sinun rönsyilevä verbaliikkasi, mistään kun ei saa edes kirjoittaa huumori silmäkulmassa. Ei sitä ymmärretä tai haluta ymmärtää. Älä naura! Täähän on taas niin tätä. Jatka kuitenkin samaan malliin. Ainakin täällä vedet kierii silmissä joka kerta, kun avaat sanaisen arkkusi. Eikä silmäni todellakaan kostu harmituksesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein ehdotan että kielletään lapset. Sitten ainakin loppuisi se leikkiminen, nauraminen, juoksentelu ja häiriköinti!

   Poista