tiistai 7. elokuuta 2012

Kapteenille läpy, läpy


Oletko käynyt Rohdoksella, Kreetalla, Kyproksella? Niin minäkin, mutta en muista mikä oli mikäkin.
Tänään palasin kuitenkin Kreetalta, se on varma ja Hanian kaupungin liepeillä asusteltiin edellinen hikinen viikko.
Meri siellä on sininen ja suolainen, hiekka vaaleaa ja polttavaa ja roskisten lähellä ei kannata hengittää nenän kautta.

Kreikka on velkarkiisissä ja niin olen minäkin nyt. Onneksi kylän ainoa cash-masiina oli sökönä, eikä kaikkialle käynyt kortti, niin jäi rahaa vähän loppukuuksikin... nuudeliin ja kaurahiutaleisiin. Niitä ois sitten syytä syödä, sanotaan nyt vaikka vuoden loppuun, jotta tämä vaje saadaan korjattua.
Mutta loma ja matkailu on aina vaan yhtä mukavaa ja koukuttavaa.

Muutamia huomioita matkaltani;

1. Puumailmiö ei ole tuolle välimeren saarelle ainakaan vielä rantautunut. Pariskuntien miehet olivat harmaita, isovatsaisia ja hikisiä ja vaimot naisellisia, hoikkia ja varmasti nuorempia. Molemmat käyttävät kultakoruja.

2. Crocsit tulee olemaan seuraava suuri ongelmajätteemme. Ne ei maadu varmaan ikinä. Tulee vedenpaisumus, jääkausi ja aavikoituminen ja mitä on jäljellä - valkoisia muovisia terassisettejä ja crocseja.

Missä suomiperhe, siellä iloinen väriskaala kevyitä muovisia töppösiä.


3. Lomalennoilla taputetaan edelleen kun lentokone on laskeutunut. Miksi? Mistä sellainen tapa on alkanut? Matkastahan on maksettu ja kapteeni vie sinne minne pitääkin.
Miksei takseissa taputeta?
Tai busseissa? Ruvetaanko kaikki taputtamaan kun linja-auto saapuu torille tai ihan mihin vaan missä jäädään pois.
Ja eikö koko Viking Rosollin tuhatpäinen känninen seurue vois ruveta taputtamaan kun risteilijä rantautuu takaisin kotisatamaan! Jos kapteeni ajaa karille, kukaan ei taputa. Deal?

Minä taputin itselleni, kun lentokentällä muistin että olin unohtanut meidän molempien pyyhkeet ja simmarit hotellin parvekkeelle kuivumaan. Alkaa olee varmaan jo aika kuivat.

Ostin yhdet kivat kengätkin, niistä putos pohja matkalla lentokenttäbussiin, kesti siis noin 40 askelta. Made in Greece.


Lomalla rantamusiikista vastasi poikani ja otsikkokin lainattu: JVG Ft. Raappana - Kran Turismo!5 kommenttia:

 1. Ihanaa Sini !! Nauran täällä aivan kippurassa ;-)
  mut anyway tervetuloa takas Finlandiaan !!
  Mulla on ollut myös jonkinasteinen matkakuume mutta tämä oli loistavaa Buranaa sille !!

  VastaaPoista
 2. Kalevi Keihäsen "Keihäsmatkoiltahan" tuo taputustapa sai alkunsa. Hyvin on suomalainen tapa...

  VastaaPoista
 3. Mä niiiiin taputan sun kanssa ens kerralla In the Navy -risteilyllä (jos muistan), kun kippari ohjaa Viikkarin turvallisesti rantaan. Taas sai nauraa sun jutuilles. Onneks olette onnellisesti perillä.

  VastaaPoista
 4. Paras "matkakertomus" ikuna :-)) Ja niin totta...

  VastaaPoista