keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Fuck my Turku


Ehdokaskoulutuksesta juuri kotiutuneena, pää on täynnä kysymyksiä. Että mitä helevettiä?

Muutamia poimintoja...

1. Työttömyys

Turussa on työttömyys huolestuttavan korkealla. Seuraava lause; tarvitsemme kipeästi ulkopuolista työvoimaa, sillä suurten ikäluokkien eläköityessä, se koittaa - TYÖVOIMAPULA!
Sama ihmetys kohtaa aina kun kirjoitellaan ja hätyytetään kotiäitejä kotoa pois lasten luota töihin ja veroja maksamaan. MIHIN? Töihin mihin? Sinne minne työttömät ei kelpaa? Vai niihin paikkoihin joihin työttömät ei halua?
Tällainen työvoimapulauutisointi ja kotiäitien töihin hätyyttely kummastuttaa työttömiä. Tätä dilemmaa pitäisi jonkun viisaan selkokielisen ihmisen vähän avata koko kansalle.

2. Fuck my Turku

Turkua ei pidetä vetovoimaisena kaupunkina. Mittausten mukaan Turku on vasta viidentenä isojen kaupunkikeskusten listassa vetovoimaisuudessa. Miksi?
Mihinkään muuhun kaupunkiin ei suhtauduta niin intohimoisesti kuin Turkuun. Vai oletko kuullut että joku pilkkaa kun kerrot olevasi Lappeenrannasta? Tai onko paljonkin jyväskyläläisvitsejä?
Tähän osaisivat varmasti ulkopaikkakuntalaiset vastata paremmin. Vastaukseksi ei kelpaa kauhia murre! Tai se että on saanut joltain turkulaiselta missiltä pakit.

3. Maahanmuuttopolitiikka

Meillä on kaksi isoa keskittymää maahanmuuttajien asuinpaikkoina. Varissuo ja Halinen. On maailmanlaajuisesti tutkittu ja tiedossa että kriisiraja maahanmuuttajien asuttamisessa samalle alueelle on noin 40 %. Turun Varissuolla ollaan liki tätä lukua. Miksi?
Miksi Turussa on annettu tapahtua tällainen rakenne näiden asumalähiöiden suhteen? Kai nämä alueet on heille asetettu ja annettu vaihtoehdoksi. Eivät kai he Etuovi.comistakaan ole lukeneet että Hintsa Knaapinkadulla on kiva kolmio, mennään sinne.

Tällaisia ajatuksia ja kysymyksiä. Joidenkin mielestä tyhmiä, useimpien mielestä ihan aiheellista pohdintaa. Kysyvä ei nimittäin tieltä eksy!

P.S.

5 kommenttia:

 1. 1.Tämän yhteiskunnan tulisi kestää se, että vaippaikäiset saavat viettää elämän alkutaipaleensa äidin helmoissa. Omaan ajatuksen kulkuun ei millään mahdu se, että vuoden ikäisiä ja nuorempiakin vauvoja tumpataan jonnekin hauduttamoon jotta äiti pääsee luomaan sitä niin paljon arvostettua uraa.

  Uran luomisen jälkeen tämä arvostettu ja menestynyt äiti puolestaan tungetaan laitokseen odottamaan jotta aika hänestä jättäisi ja poistuisi yhteiskunnalle kannattamattomana yksilönä sinne minne kuuluukin eli kompostoitumaan.

  Työvoimapulaa ei myöskään tulla paikkaamaan luku- ja kirjoitustaidottamilla vuohipaimenilla.
  Tämä asia tulisi kaikkien ymmärtää.

  Euroopastakin saisi varmasti osaavaa työvoimaa mikäli työperäistä maahanmuuttoa helpotettaisiin nykyisestä byrokratian viidakosta.
  Aasiastakin voitaisiin yrittää houkutella tulijoita jotka varmasti integroituisivat suomalaiseen yhteiskuntaan hyvinkin nopeasti ja tästähän on jo mainioita esimerkkejä.


  3. Maahanmuuttopolitiikka.

  Maahanmuuttajat hakeutuvat tietoisesti kaltaistensa luo joten väistämättä syntyy maahanmuuttaja voittoisia lähiöitä.

  Ellet nyt Sini kunnon Kokoomuslaisena halua alkaa väkipakolla asuttamaan maahanmuutajia puolalanpuistoon ja jokirannan kalleimmille spoteille integroitumisen varjolla.

  Näin on toimittu Helsingissä jossain määrin ja sehän nostattaa aina riemunkiljahduksia matalapalkka aloilla työskentelevien kantasuomalaisten keskuudessa.

  Ja kun tätä maahanmuuttajiksi kutsuttua porukkaa (minun mielestä väärä termi) niin paljon hehkutetaan niin miksi on määritelty kriisiraja? Jos tulijat kerran ovat ehdotonta välttämättömyyttä suomelle niin miksi on määritelty kriisiraja paljonko heitä saa asua samalla alueella?

  Tommi Leppänen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lapsen on ensimmäiset vuodet parasta olla äidin kanssa. Ja äitien joiden taloudellisesti on mahdollista, pitää saada jäädä kotiin ilman minkäänlaista kyseenalaistamista. Piste. Harvoilla vain on varaa tähän ratkaisuun.

   3. Mulle on aivan sama mihin alueille maahanmuuttajat sijoitetaan, kunhan kotoutuminen tapahtuu mahdollisimman kivuttomasti. Tällä keskittämismallilla ei helposti synny monikulttuurista Turkua jos on tällaisia selkeitä "rajoja" ja leimaantuneita alueita.

   Poista
  2. Olisiko sillä asian kanssa mitään tekemistä, että se asuminen on vähän halvempaa siellä Varissuolla, ihan kantaturkulaisillekin? "Luku-ja kirjoitustaidottomat vuohipaimenet..voi hyvää päivää.Mites ne lääkärit ym. Korkeasti koulutetut ihmiset, vähän tummemmat vaan? Missä täällä on vuohipaimenia? Olisiko Tommin kaltasilla taas jotain tekemistä sen kanssa, että hakeutuvat kaltaistensa seuraan..Ihme jossei sun seuraan, vuohipaimen bileisiin.Hyvä idea laittaa maahanmuuttajia vaikka puolalanpuistoon, väistyis se elitistinen maine joka ei muutenkaan oo kuin harhaa. Poistuis tällänen luokkaerottelu muutenkin ja neliöhinnatkin halpenis.Ja eikö äidit saa jäädä kotiin kolmeksi vuodeksi, joilla on siihen varaa?

   Poista
 2. Itse sain aikoinani kotihoidontukea 320€/kk in cash, niin täytyy kyllä sanoa, että kyllä siinä kiire tuli töihin...

  VastaaPoista
 3. 2) Turun kaupungin johtavat virkamiehet ja kunnallispoliitikot nostelee päivärajojen tahtiin päiväsakkoja käräjäoikeudesta. Kaupungin talous on täysin kuralla vuosia jatkuneen kuppauksen jälkeen. Em. syistä järkevämpi åboriginaali kantaa äyrinsä muualle. Loputtomiin se sentimentaalinen "I love my Turku" -bullshit ei jaksa kantaa. Totuus on se, että kaupunginisät kavereineen ovat siihen tahtiin käyneet kunnan kukkarolla että kassa on tyhjä. Kustannusrakenne on korkea ja korkeapalkkaisempi väki muuttaa verorahoineen yliopiston jälkeen heti muualle. Eli tiivistäen valmentaja Aimo Nivaskaa lainaten:"Me ollaan hävitty tää peli."

  Ps. Muissa kaupungeissa on tapana pitää katukuvasta huolta, poistaa töhryjä, tyhjennellä yleisiä roskiksia, hoitaa puistoja yms. yleiseen viihtyvyyteen liittyvää pikku puuhaa.

  VastaaPoista